SM i Landskrona

Den här helgen har det varit SM tävling igen och den här gången på en bana jag känner till och tycker den är rolig och det är sand =)
Träningen gick väl så där, fick inget jätteflyt och hade bara sjuttonde tid. Bara att ladda om och kämpa hårdare till kvalheatet.
 
När grinden föll fick jag en riktigt bra start och var ut som 8:a då blev det en omstart för grinden föll så ojämnt. Andra gången fick jag en ännu bättre start och var 6:a. Höll ett bra tempo från början och slutade på en fin 9:e plats. Vilket betyder att jag kvalade in till finalen på söndagen!!!!
Det var bara ett problem min kylare läckte lite och behövde lagas, på med något speciallim och sen hålla tummarna att det håller.
 
På söndagmorgonen började det att regna så det blev riktigt blött och svårtkört, min träning var INTE bra och jag blev dessutom påkörd så kylaren började läcka ännu mer. 
Jag startade iallafall i heatet men fick bryta efter att jag ramlat ett par gånger och kylaren fortsatte att läcka. Tyvärr! 
 
Jag känner mig totalt sett nöjd med helgen, söndagen kunde ju varit bättre men men,,,, Nya tag om två veckor då det är SM i Tibro!!

SM Uddevalla

Vi åkte upp redan på fredagen för att kunna kolla banan ordentligt och få sova ordentligt.
På kvaldagen fick jag vänta ända till 7:30 innan jag fick besked om jag var i första kvalgruppen. Träning redan klockan 8:00, snabba ryck, men jag var bra förberedd.
Samtidigt fick jag veta att det inte blev kvalheat utan tidskval! Jag tycker det är svårare! När man kör kvalheat så startar man på grinden och kör som ett tävlingsheat, i tidskval kör man mer mot sig själv, sätta ett så snabbt varv som möjligt!
Träningen gick så där, en svår och teknisk bana och jag kämpade så gott det gick. Körde in på 22:e tid.
 
När det var dags för tidskvalet så var banan mer uppkörd och ännu svårare. Jag fick inget flyt i kroppen och jag kände mig inte nöjd. Körde in långt utanför en kvalplats till finalen.
Jag var så besviken men nästa helg är det en ny SM-tävling och då på sandbanan i Saxtorp! Ska bli roligt!
Regniga hälsningar från Uddevalla

VMX-Cupen i Tibro

Första turen med husvagnen! Jag och pappa åkte upp på lördageftermiddagen och var uppe i god tid för att kolla in banan som jag aldrig har kört på. Den såg riktigt rolig och utmanande ut =)
 
Min träning drog inte igång förrän på söndageftermiddagen och det kändes riktigt bra. Fick inte hundraprocentigt flyt men gjorde några bra varvtider och fick fjärde bästa tid!
I första heatet fick jag ett halvdåligt utsläpp från grinden men var ändå ut som trea ur första kurvan. Den platsen höll jag hela heatet och jag hade ett bra flyt i körningen. Kändes som att jag hade en riktigt bra chans att ta en pallplats!
Andra heatets start var nästan identisk med första och jag höll min tredjeplats ända till sista varvet där jag körde om tvåan!!! Tre svängar kvar och hela heatets jagande lönade sig!! Så jag slutade på en andraplats totalt!
 
Jag är nöjd med dagen och ser nu fram mot helgens SM i Uddevalla.... Återkommer med resultat och bilder därifrån!!!
 Ogge #923

RSS 2.0