VMX-Cupen i Alingsås

Tävling idag igen!! Hade kvar en bra känsla i kroppen efter gårdagens fina andraplats i Värnamo!
Alingsås är en helt ny bana för mig så träningen blev viktig! Lite bött och lerigt på vissa ställen, de fick till och med stänga av en del av banan för det gick inte att köra där.
Träningen gick sådär, flög över styret vid ett tillfälle och slog i axeln, fick inget riktigt flyt i körningen och jag hade elfte bästa tid. Bara att ladda ordentligt till första heatet!!
 
Starten blev bra och jag körde ut som 6:e man, fick ett bra flyt och plockade ett par placeringar och slutade på en fjärde plats =) En rolig bana och jag längtade till heat två!
Där gick ju inte starten lika bra! En kille körde in i mig och krasch i första kurvan, mitt styre fastnade i hans bakhjul så innan jag var iväg igen hade de andra kört ett halvt varv! Men det var bara upp på hojen och gasa! Innan heatet var slut hade jag kört till mig en 8:e plats =) 
Jag slutade på en 6:e plats totalt idag! 
 
Riktigt nöjd med min körning idag. Nästa helg väntar deltävling 2 i VMX-Cupen, Tibro nästa =D
 
 

MX-Champ Värnamo

Idag var det dags för mitt första DM.
Jag kände mig laddad inför min träning som drog igång vid 9:40 och det kändes ganska bra, jag hade 6:e bästa tid och banan kändes riktigt bra! 
Jag fick en ganska bra start i första heatet och kom ut som 3:a. Men när 20 minuter+två varv hade gått så gick jag i mål som 2:a! Körningen stämde bra och jag var nöjd!
 
Mellan heaten kom det en hagel/regnskur som gjorde banan blöt och hal. Så andra heatet blev en smutsig historia =) Jag fick en lite sämre start och var ut som 6:a men körde upp mig till en tredjeplats. Så totalt slutade jag på en fin andraplats!! Jag är jättenöjd med min tävlingsdag =)
 
Tack Mårten för fin bild,,,,,

Ny tävlingssäsong! Vårsatsningen i Veinge

Efter en vinter med mycket fysträning åkte jag och pappa ner till Holland över påsken för en veckas träning. När vi kom hem var det dax för årets första tävling.
Jag har inte tävlat på åtta månader så det kändes kul att återigen stå på startgrinden =)
Träningen gick riktigt bra och jag hade åttonde bästa tid.
De som var runt min placering låg ganska jämnt till med träningstiderna så jag var tvungen att tagga till ordentligt inför heaten.
I första heatet fick jag en start som kunde varit bättre, jag fastnade bakom en som körde omkull i första kurvan och jag var näst sist ut,,,, Jag fick ganska snabbt flyt i körningen och körde upp mig till en tolfte plats. Då la jag mig och tappade fyra placeringar men tog tillbaka dom och slutade 12:a i första heatet.
 
I andra heatet blev det ännu en dålig start och jag var ut som 17:e förare efter de första svängarna. Även i detta heat fick jag ganska bra flyt och körde till mig en 10:e plats. 
Totalt i Vårsatsningen blev jag 10:a. Ett hyfsat resultat för att inte tävlat på så länge.
 
Nu blir det lite startträning framöver ;)

RSS 2.0