Mx Champ på Torsvik

Igår var det Äntligen tävling på hemmabanan!!! Det kom så många dit för att kolla när jag körde, det känns extra roligt =)
Jag fick halvhyfsade starter men körde bra så i första slutade jag på en tionde plats och i andra på en sjunde, totalt nia =)
 Ett stort tack till ALLA som kom och tittade, ingen nämnd, ingen glömd =)


Mx Champ på RipaBanan i Kristianstad

Säsongens andra DM är kört =) Jag började min träning med att lägga mig i en sväng och blev överkörd. Det tog höften och låret men det kunde varit mycket värre, jag kunde köra vidare trots trasiga byxor och en ömmande vänstersida.
Jag fick en jättebra start i första heatet och gick ur första kurvan som trea sen tappade jag lite men det kändes ändå bra med att få till en sån start. Jag har haft svårt att få till starterna i inledningen av den här säsongen.

I andra heatet fick jag till en nästan precis lika bra start och va fyra/femma ur första. Sen fick jag ett kast i bromsstalpen och flög över styret men kunde köra vidare även om jag tappade en del, både placeringar och rytmen.
Jag och pappa stannade kvar till söndagen och kollade de "stora" klasserna, kul att se hur det går för HMKs förare =)
Jag känner mig nöjd med helgen även om slutplaceringarna kunde varit bättre.

#923 O. Svenzon


Mx Champ på Tranan i Strömsnäsbruk

I helgen har jag tävlat i Strömsnäsbruk, årets första DM.
Det snöade på morgonen men slutade lagom till jag skulle köra mitt första heat =)
Äntligen fick jag till hyfsade starter och jag höll mig på hjulen i båda heaten. Placeringsmässigt kunde det varit bättre men jag är ändå ganska nöjd med dagen som helhet =)

Ripa

Bara så att ni vet så är jag på crossläger med "Bubben", och detta är på RipaBanan i Kristianstad =)

Vårsatsningen



Årets första tävling =) Tack Åsa Kronvall för fin bild!

Tävlingssäsongen är igång igen!

Det var länge sen det bloggades men jag har inte slutat köra cross för det =) Sen sista inlägget har jag "försäsongstränat" en massa. Styrka och kondition ungefär fyra dagar i veckan. Jag har mest kört rodd, löpning och cykel men även en del styrka både med och utan vikter. När vi har haft konditionstest med HMK så har jag förbättrat mina resultat varje gång!
När Torsviksbanan frös på och blev körbar så satte vi på dubbdäcken och gasade =)

Igår var det tävlingspremiär "Vårsatsningen" som körs i Veinge på Klintebergsbanan. Det var kallt och blåsigt, bara runt 4 grader. Men det är ju inte svårt att hålla värmen när man kör!! Värre var det för publiken ;)

Min träning gick bra, la några starter först och dom gick hyfsat. Jag hade bra flyt och mitt bästa varv gick på 2:11. Det var 20:e tid och jag hade som mål att vara bland de femton första så jag ville öka farten till första heatet!
För er som inte är så insatta i en crosstävling kan jag berätta att innan tävlingsheaten börjar har man alltid ett förarmöte, där berättar tävlingledaren vad som gäller för dagen, om det är några ändringar eller nya regler. Domaren brukar också presentera sig så man vet vart man ska vända sig om det är något.

Något som är nytt för i år är att det finns bara en "GulFlagg". Förut var det två olika flaggsignaler: stillastående (då varnades det bara för hinder på banan och man skulle vara beredd att stanna), och kraftigt svängande (omedelbar fara och man fick absolut inte hoppa eller köra om, gjorde man det så blev man utesluten från heatet). I år är det så att om den gula flaggan hålls ut, svängande eller inte, så får man INTE hoppa eller köra om.

Första heatet var ingen rolig historia =( Jag kraschade i stora platån och klarade mig ändå hyfsat, ont lite överallt men jag reste mig och körde vidare så gott det gick, inga topptider precis men jag gjorde mitt bästa. Plockade några placeringar och slutade på 24:e plats.
I andra heatet gick det bättre och körningen stämde ganska bra, men vad hände då? jag gjorde en skitvurpa! Tyckte ändå att jag kom upp ganska snabbt och försökte hitta rytmen igen. Slutade på 24:e plats även i sista heatet. Inget resultat som jag var nöjd med men det är bara att bita ihop och komma igen till nästa tävling. Den är i Strömsnäsbruk nästa helg.

Men först väntar det ett träningläger nere på RipaBanan med Bubben och HMKs egna Coach PelleGasol =)

Ett stort tack till alla mina sponsorer, besök gärna deras hemsidor =)

#923


RSS 2.0