Midsommar i Danmark

I år blev det ett lite ovanligare midsommarfirande! Jag åkte ner till Danmark för att tävla i Grande Junior, en tävling som körs på midsommarhelgen varje år.
 
På lördagen körde jag först en träning och sen två heat, banan var rolig, fin men ganska spårig. Första heatet fick jag en ganska bra start och hängde på täten. Jag var omkull en gång (sista varvet) annars körde jag stabilt och blev fyra =)
 
I andra heatet fick jag även där en bra start och låg runt topp fem. Jag hittade inte riktigt flytet men gjorde mitt bästa men kände mig inte nöjd ändå.
När kvällen kom började det regna och det höll i sig hela natten så när vi vaknade var det BLÖTT! Banan var lerig, spårig och svårkörd. I heat 1 fick jag en riktigt bra start och var ut som tvåa, körningen stämde inte som jag ville och jag var omkull fyra gånger. Fick även åka in och byta glasögon en gång. Trots detta så slutade jag på en fjärde plats i heatet. 
Tyvärr blev andra heatet inställt för banan var för dålig =( 
Jag slutade som totalfyra! Känner mig hyfsat nöjd med helgen ändå.

SM i Ulricehamn

Den här helgen har det varit en ny SM-deltävling. Den här gången på en bana där jag kört några gånger och jag tycker banan är fin.
Träningen gick så där, det var svårt att hitta flyt och jag körde stelt. 
I kvalheatet körde jag lite sämre i första halvan men sen gick det bättre. Jag var uppe på en finalplats men tappade den sista varvet pga av ett misstag och slutade som 14:e man =( Det känns tråkigt när man är så nära, men bara att ta nya tag =)
Oscar
 

VMX-Cupen i Älvängen och Smålandstenar

I helgen har jag kört två tävlingar i VMX-Cupen. Den ena var i lördags i Älvängen som ligger en bit utanför Göteborg och den andra var i Smålandsstenar.
Lördagen var ingen lyckad dag för mig, inget stämde i min körning och jag slutade totalt nia när dagen var slut. Bara att glömma och gå vidare!
Så när söndagen kom var jag taggad och det gick mycket bättre! I första heatet kom jag tvåa efter att ha kört stabilt och bra. I andra heatet körde jag in först över mållinjen!!!
Efter att ha haft en del motgångar med skador den sista tiden så kändes det underbart att stå överst på pallen!
#923 Oscar S.

SM i Tibro

Ännu en ny helg med en SM-deltävling =) Denna gång i Tibro,,,, och det var varmt och skönt!
Jag gillar banan och träningen på lördagsmorgonen gick bra. Min armbåge (som är nysydd) värker dock när jag kör =(
 
När kvalheatet var kört så hade jag 16:e tid och var tyvärr utanför finalplats. Jag hade tredje reservplats till söndagens tävling men vi valde att åka hem för jag hade ont. Tycker ändå att det överlag var en bra lördag.
 
Nya tag till nästa helg då det är VMX-cupen i Älvängen utanför Göteborg,,,,
 
Ogge

Tack PhotoFreak för fin bild


RSS 2.0